Iris sähköinen asiointipalvelu

Vakuutettujen on nyt mahdollista ottaa käyttöön sähköinen asiointipalvelu Iris.

Ottamalla käyttöön Iriksen saat sähköisen jäsentunnuksen, voit lähettää korvaushakemuksia, tarkastella saamiasi korvauksia sekä lähettää viestejä kassaan.

Iriksen käyttöönotto on helppoa. Kirjaudu puhelimella ensimmäisen kerran verkkosivujen linkistä tai QR-koodista tai etsi sivu esimerkiksi käyttämällä google hakua. Silloinkin tarvitset koko osoitteen päästäksesi sivulle.

https://varkaudenvakuutuskassa.omasairauskassa.fi

Tunnistautumisen jälkeen kassan tulee hyväksyä käyttöönotto. Pyrimme hyväksymään käyttöönottohakemukset niin pian kuin mahdollista. Hyväksymisen jälkeen Iris on käytössäsi.

Voit halutessasi asentaa sovelluksen mobiiliin helpottaaksesi kirjautumista.

Sovelluksen asentaminen:

Android puhelimella: kirjaudu Irikseen, kun Iriksen etusivu avautuu oikeassa yläkulmassa on kolme pistettä, joiden takaa tulee valikko. Valikossa on vaihtoehto lataa/asenna sovellus, valitset sen. Tämän jälkeen aloitusnäyttöön tulee alla näkyvä kuvake. Kuvake valkealla pohjalla Android puhelimissa.

IPhone puhelimella: kirjaudu Irikseen, kun Iriksen etusivu avautuu alareunaan tulee lataus kuvake (linkkirivin alle), siitä avautuu selattava valikko, jota alaspäin selaamalla tulee kohta ”Lisää koti-valikkoon”, painamalla ”Lisää koti-valikkoon” vaihtoehtoa, tulee vielä vahvistus jolloin painat ”lisää”. Tämän jälkeen kuvake siirtyy näyttövalikkoon ensimmäiseen vapaaseen valikkoruutuun.

Liitteet

Halutessasi voit Iriksen kautta toimittaa myös muita, kuin korvaushakemuksiin liittyviä liitteitä, esimerkiksi tulorekisteriotteen.

Lähettäessäsi korvaushakemuksiin liittymätöntä liitettä, kirjaudu Irikseen, valitse uusi hakemus, lisää rivi, valitse korvauslajien alasvetovalikosta liitteet, ilmoita lähettämiesi liitteiden lukumäärä ja lisää liite ja tallenna oikeasta yläreunasta. Kulje alareunan nuolilla eteenpäin. Varmistaa tilinumeron joka kerta, mutta voit tässä kohtaa vaan jatkaa eteenpäin. Lisätiedot kohdassa voit halutessasi kirjoittaa viestin kassalle. Esimerkiksi mitä liitteitä lähetät. Jatka nuolilla eteenpäin niin kauan, että tulet kohtaan lähetä. Valitse lähetä ja uudelleen lähetä, mikäli et halua tallentaa keskeneräisenä. Tämän jälkeen Iris palauttaa sinut etusivulle ja antaa ilmoituksen korvaushakemus lähetetty onnistuneesti.